Requires Flash
Get Adobe Flash player

     O NAMA

 

     

Povijest tvrtke seže još u daleku 1975. godinu kada je naša osnovna djelatnost poduzeća bila iskop pijeska i prijevoz. Upornim radom i upornošću osnivača firme, Ivana Salopeka, te svega nekoliko djelatnika  koristeći samo jedan stroj, poduzeće je iz godine u godinu postizalo sve bolje poslovne uspjehe, koji su rezultirali stalnim jačanjem poduzeća kao i povečanjem broja zaposlenih i povećanjem broja građevinske mehanizacije.
     Neposredna blizina izgradnje autocesta Zagreb-Rijeka i Zagreb-Split dala je posebne mogućnosti uključivanja u ponudu svih vrsta drobljenih materijala za proizvodnju betona kao i nasipnih materijala za izradu trupa ceste i kolničke konstrukcije. Isto tako želimo istaknuti da smo bili prvi građevinski kooperant američkom poduzeću Bechtell s kojom smo poslovno surađivali do samog završetka autoceste. U tu svrhu nabavljena su nova primarna i mobilna postrojenja sa velikim proizvodnim kapacitetom,nova gradeviska operativa, i zaposleno je znatan broj radnika.
     S ponosm ističemo da je poduzeće bilo vrlo važan čimbenik u izgradnji najdužeg tunela u Hrvatskoj, tunela Mala Kapela, gdje je poduzeće vršilo sav utovar i odvoz materijala iz obadvije tunelske cijevi, kao i proizvodnju kamenih agregata i nasipnih materijala za izradu tunela. Zbog povećane proizvodnje javila se potreba obnove voznog parka novim kamionima prikoličarima, rovokopačima, utovarivačima itd.
     Danas poduzeće raspolaže velikim brojem rudarske i građevinske mehanizacije, od utovarivača, rovokopača, bušilica, drobilica, sitoseparacija kao i bogatim vlastitim voznim parkom za prijevoz građevinskih strojeva i građevinskih materijala.Ujedno, poduzeće GTM-GAVAN raspolaže djelatnicima,kojih je danas oko 50,osposobljenim za stručan rad na svim vrstama građevinskih strojeva.
     Krajem 2007. god. kupljena je nova betonara ORU Oneday kapaciteta 60 m³/sat.Betonara je puštena u rad početkom 2008 god. a postavljena je u kamenolomu Gavani u Ogulinu. 
U vremenu koje je proteklo, GTM-GAVAN je uvijek bio suvremeno opremljen, tehnički i tehnološki napredan, kadrovski dobro ekipiran, a gradio je kvalitetno i u zadanim rokovima. Bilježio je uspjehe koji su ga svrstali u poduzeća s visokom produktivnošću, s ekonomičnim i rentabilnim poslovanjem. Sve je to veliki kapital koji čini podlogu za sve ono što GTM-GAVAN znači danas. 

GTM-GAVAN d.o.o. Dlakovac 1/A, 47300 Ogulin